Pogosta vprašanja

Q: Kdaj točno je letos Celje FOKUS?

A: Celje FOKUS se bo v letu 2017 odvil od 4. -8. julija. Fotografske zgodbe se bodo pisale od torka do sobote, podrobnejši program pa si lahko ogledate pod zavihkom spremljevalni program.

Q: Ali potrebujem svoj fotoaparat?

A: Tudi če svoje opreme še nimaš, brez skrbi. Nikon bo na delavnici poskrbel, da bo prav vsak udeleženec lahko ustvarjal, brez omejitev tehnike. Vsi udeleženci bodo imeli na voljo brezplačno izposojo opreme (body, objektivi, bliskavice, ...)

Q: Ali lahko pridem na delavnico tudi brez predhodnega znanja?

A: Na Celje FOKUS je dobrodošel vsak, od izkušenih mojstrov, ki si želijo en teden v letu posvetit sebi in svojim projektom in s pomočjo mentorja, narediti pravo fotografsko poslastico, do začetnikov, ki si želijo na inovativen in kakovosten način spoznati fotografijo.

Q: O fotografiji vem že veliko, prebral sem že nekaj knjig in pogledal večino Youtube toutorialov. Kaj mi lahko ponudite vi?

A: Celje FOKUS je delavnica, ampak je tudi veliko več. Je možnost druženja in pridobivanja znanja s strani enih izmed najboljših fotografskih ustvarjalcev v Sloveniji. Okolje v katerem se skupaj družimo cel teden je zabavno, a tudi zelo kreativno in poučno, saj večino dneva potega beseda o svetlobi, fotografiji, tehnikah, zgodba in podobnem. 

Q: Ali lahko ustvarjam tudi v analogni tehniki?

A: Na delavnici Celje FOKUS tehnika ni nikoli omejitev. Svojo zgodbo lahko pišete na najnovejši digitalni fotoaparat ali pa na foto papir v Cameri Obscuri, ki jo izdelate sami iz škatle za čevlje. Konec dneva šteja samo zgodba.

Q: Ali je obširen spremljevalni program odprt za javnost?

A: Celotno dogajanje v sklopu Celja FOKUS je odprto za javnost in popolnoma brezplačno. Tako se nam lahko pridružiš na različnih fotografskih aktivnostih, ki jih najdeš pod zavihkom Spremljevalni program.

Q: Nisem iz Celja ali ponujate tudi možnost nočitve za udeležence delavnice?

A: V zgradbi, kjer se nahajamo je tudi prisrčen MCC Hostel, ki nudi nočitev za vse udeležence po zelo nizkih cenah. Ob prijavi le zapišite, da želite tudi nočitev.