AVTO-REFLEKTIRANJE: camera obscura / fotokolaž

Nedelja, 27. junij 2010
AVTO-REFLEKTIRANJE: camera obscura / fotokolaž

AVTO-REFLEKTIRANJE: camera obscura / fotokolaž

Kdaj: do 2. julija 2010
Kje: Galerija Photon, Križevniška 10, Ljubljana

V galeriji Photon je do 2. julija na ogled zaključna razstava študentov ALUO, torej mladih ustvarjalnih sil, ki šele stopajo na pot uveljavljanja v polju sodobne avtorske fotografije in sodobne umetnosti.
Razstava predstavlja zaključno razstavo študentov oddelka/predmeta za fotografijo ALUO v Ljubljani, produkcijo mladih ustvarjalnih sil, ki šele stopajo na pot uveljavljanja v polju sodobne avtorske fotografije in posledično umetnostnega prizorišča.
Končni rezultat celoletnega izobraževalnega procesa bo predstavljen v obliki skupinske razstave, tematika tokratnega projekta, kjer so mladi avtorji ponovno razmišljali o percepciji lastne podobe, ustvarjene s specifičnimi likovnimi sredstvi - camero obscuro in fotokolažem - pa je »avto-reflektiranje«.

Projekt in razstava sta nastala pod mentorskim vodstvom Petra Koštruna.

vir: Galerija Photon

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic