Antropološko fotografski natečaj

Petek, 6. april 2012

Na Filozofski fakulteti, natančneje na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo na Zavetiški ulici 5, v Ljubljani, bo od 19. do 21. aprila potekal posvet, ki ga študentje in zaposleni na oddelku organiziramo skupaj v sodelovanju z gibanjem Mi smo univerza, sindikatom »Akademska solidarnost«, Filozofsko fakulteto v Ljubljani in Filozofsko fakulteto v Zagrebu. Tema oz. naslov letošnjega posveta je: Upori, spremembe v družbi znanosti in izobraževanju. V tem sklopu organiziramo tudi fotografski natečaj, ki se vsebinsko navezuje na temo simpozija.

Na fotografskem natečaju lahko sodelujejo vsi, saj si želimo, da bi zajeli čim širši spekter pogledov, ki nam ga bodo avtorji fotografij razkrili skozi svoje objektive. Motivi fotografij, ki si jih želimo razstaviti na oddelku naj bodo vezani na družbene odnose, upore, demonstracije in spremembe, ki se skozi takšno obliko izražanja pojavljajo. Ujeti je potrebno trenutek, ki najbolje pokaže občutek, ki ga ljudi ob takšnih trenutkih doživljajo. Tema je zelo široka in dopušča prosto pot ustvarjalcem, zato vas vabimo, da pripravite svoje fotoaparate in poiščete prave motive ali pa le pobrskate po starih arhivih in nam do 10. aprila pošljete eno oz. največ tri fotografije na elektronski naslov: fotonatecaj.eika@gmail.com.

Približno trideset najboljših fotografij bomo razvili v velikosti 20x30cm ter jih razstavili na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo (FF UL) že v času simpozija, tako da bodo na ogled vsem obiskovalcem. Izbrane fotografije bodo tekom simpozija projicirane tudi na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Najboljše tri fotografije bo izbrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo: dr. Ana Sarah Lunaček Brumen, Žiga Gorišek in Mladinin profesionalni fotograf Borut Krajnc. Avtorji izbranih treh najboljših fotografij bodo tudi (skromno) nagrajeni.

Fotografije nam pošljite v formatu JPG visoke kakovosti in naj ne presegajo velikosti 6 MB. Dovoljeni so le osnovni popravki: osvetlitev ali potemnitev fotografije, dodajanje kontrasta, fotografijo se lahko obreže itd. Vsak sodelujoči naj poleg fotografij pošlje tudi svoje ime in priimek, elektronski naslov, naslov fotografije in podatke o tem, kako in kje je nastala. Avtor fotografij mora zagotavljati, da so fotografije njegovo avtorsko delo.

Vabljeni k sodelovanju!

Vir: Filozofska fakulteta

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic