Antropološko fotografski natečaj

Petek, 6. april 2012

Na Filozofski fakulteti, natančneje na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo na Zavetiški ulici 5, v Ljubljani, bo od 19. do 21. aprila potekal posvet, ki ga študentje in zaposleni na oddelku organiziramo skupaj v sodelovanju z gibanjem Mi smo univerza, sindikatom »Akademska solidarnost«, Filozofsko fakulteto v Ljubljani in Filozofsko fakulteto v Zagrebu. Tema oz. naslov letošnjega posveta je: Upori, spremembe v družbi znanosti in izobraževanju. V tem sklopu organiziramo tudi fotografski natečaj, ki se vsebinsko navezuje na temo simpozija.

Na fotografskem natečaju lahko sodelujejo vsi, saj si želimo, da bi zajeli čim širši spekter pogledov, ki nam ga bodo avtorji fotografij razkrili skozi svoje objektive. Motivi fotografij, ki si jih želimo razstaviti na oddelku naj bodo vezani na družbene odnose, upore, demonstracije in spremembe, ki se skozi takšno obliko izražanja pojavljajo. Ujeti je potrebno trenutek, ki najbolje pokaže občutek, ki ga ljudi ob takšnih trenutkih doživljajo. Tema je zelo široka in dopušča prosto pot ustvarjalcem, zato vas vabimo, da pripravite svoje fotoaparate in poiščete prave motive ali pa le pobrskate po starih arhivih in nam do 10. aprila pošljete eno oz. največ tri fotografije na elektronski naslov: fotonatecaj.eika@gmail.com.

Približno trideset najboljših fotografij bomo razvili v velikosti 20x30cm ter jih razstavili na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo (FF UL) že v času simpozija, tako da bodo na ogled vsem obiskovalcem. Izbrane fotografije bodo tekom simpozija projicirane tudi na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Najboljše tri fotografije bo izbrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo: dr. Ana Sarah Lunaček Brumen, Žiga Gorišek in Mladinin profesionalni fotograf Borut Krajnc. Avtorji izbranih treh najboljših fotografij bodo tudi (skromno) nagrajeni.

Fotografije nam pošljite v formatu JPG visoke kakovosti in naj ne presegajo velikosti 6 MB. Dovoljeni so le osnovni popravki: osvetlitev ali potemnitev fotografije, dodajanje kontrasta, fotografijo se lahko obreže itd. Vsak sodelujoči naj poleg fotografij pošlje tudi svoje ime in priimek, elektronski naslov, naslov fotografije in podatke o tem, kako in kje je nastala. Avtor fotografij mora zagotavljati, da so fotografije njegovo avtorsko delo.

Vabljeni k sodelovanju!

Vir: Filozofska fakulteta

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic