Bronasti celjski grb Zavodu FOKUS

Petek, 30. marec 2012

Za ustvarjalne in inovativne aktivnosti, ki vplivajo na razvoj sodobne avtorske fotografije je Mestna občina Celje letos z bronastim celjskim grbom nagradila Zavod FOKUS. Kot so zapisali v obrazložitvi Mestnega sveta, so se tako odločili, zaradi širjenja „kulturne ustvarjalnosti v področju umetniške fotografije in prispevek k razvoju kulturno-umetniškega ustvarjanja.“
Župan Bojan Šrot je devetim nagrajenkam in nagrajencem čestital na marčevski seji občinskega sveta in se jim zahvalil za njihovo ustvarjalnost in delo. Slovesna podelitev priznanj bo 11. aprila 2012, na osrednji prireditvi ob prazniku Mestne občine Celje.
Hvala predlagatelju Muzeju novejše zgodovine Celje, ter vsem ostalim institucijam, ki podpirajo našo dejavnost. Pa tudi vsem, ki sicer kakorkoli pomagajo soustvarjati razvoj sodobne avtorske fotografije na Celje FOKUS.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic