Bronasti celjski grb Zavodu FOKUS

Petek, 30. marec 2012

Za ustvarjalne in inovativne aktivnosti, ki vplivajo na razvoj sodobne avtorske fotografije je Mestna občina Celje letos z bronastim celjskim grbom nagradila Zavod FOKUS. Kot so zapisali v obrazložitvi Mestnega sveta, so se tako odločili, zaradi širjenja „kulturne ustvarjalnosti v področju umetniške fotografije in prispevek k razvoju kulturno-umetniškega ustvarjanja.“
Župan Bojan Šrot je devetim nagrajenkam in nagrajencem čestital na marčevski seji občinskega sveta in se jim zahvalil za njihovo ustvarjalnost in delo. Slovesna podelitev priznanj bo 11. aprila 2012, na osrednji prireditvi ob prazniku Mestne občine Celje.
Hvala predlagatelju Muzeju novejše zgodovine Celje, ter vsem ostalim institucijam, ki podpirajo našo dejavnost. Pa tudi vsem, ki sicer kakorkoli pomagajo soustvarjati razvoj sodobne avtorske fotografije na Celje FOKUS.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic