Celje FOKUS na Fotoantiki

Nedelja, 14. junij 2009

V nedeljo 14. junija se je v ljubljanskih Križankah odvijala že 32. tradicionalna Fotoantika, kjer smo obiskovalcem predstavili Poletno fotografsko delavnico Celje FOKUS. Na prireditvi, ki je v prvi vrsti namenjena prodaji in nakupu rabljene fotografske opreme, so si obiskovalci ogledali projekcijo iz lanskoletne delavnice, posegli po letakih Celje FOKUS, in povprašali  po podrobnostih glede letošnje delavnice.
Veliko zanimanja pa je bilo za projekt Camera obscura, ki se bo odvijal v času delavnice in o steklenem fotografskem ateljeju Josipa Pelikana, kjer bo prav tako v času delavnice  udeležencem omogočeno fotografiranje v tem izjemnem zgodovinskem prostoru.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic