Celje ujeto v objektiv

Sreda, 22. julij 2009

Udeleženci petdnevne fotografske delavnice Celje FOKUS so minuli teden skupaj z izkušenimi mentorji ustvarjali zanimive in predvsem drugačne zgodbe mesta Celja. Nepozabno doživetje za vseh 13 udeležencev je vsekakor predstavljal stekleni fotografski atelje Josipa Pelikana, v katerem so udeleženci imeli priložnost fotografirati. V soboto so na zaključnem delu udeleženci prejeli priznanja, gledalci pa so lahko uživali v krajšem filmu posnetem med delavnico. Fotografije udeležencev, ki so jih ustvarjali na delavnici, bodo arhivirane v Muzeju novejše zgodovine Celje, ogledate pa si jih lahko tudi na spletni strani v rubriki fotogalerija.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic