Češke fotografije v Celju

Torek, 7. maj 2013

V simpatičnem češkem mestecu se skriva stekleni fotografski atelje, podoben kot ga v svojem mestnem središču skriva Celje. V Muzeju novejše zgodovine Celje v petek, 10. maja, ob 12. uri odpirajo gostujočo razstavo češkega fotografskega mojstra Josefa Seidla.
Podobno kot je bil Josip Pelikan kronist svojega časa na Celjskem, je Seidel na Češkem ohranil spomin na svoje mesto. V Češkem Krumlovu je na ogled stekleni fotografski atleje in del njegovih del, fotografiranje v ateljeju z naravno svetlobo pa lahko obiskovalci doživijo tudi v celjskem fotografskem biseru, steklenem fotografskem ateljeju Josipa Pelikana.

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic