Češke fotografije v Celju

Torek, 7. maj 2013

V simpatičnem češkem mestecu se skriva stekleni fotografski atelje, podoben kot ga v svojem mestnem središču skriva Celje. V Muzeju novejše zgodovine Celje v petek, 10. maja, ob 12. uri odpirajo gostujočo razstavo češkega fotografskega mojstra Josefa Seidla.
Podobno kot je bil Josip Pelikan kronist svojega časa na Celjskem, je Seidel na Češkem ohranil spomin na svoje mesto. V Češkem Krumlovu je na ogled stekleni fotografski atleje in del njegovih del, fotografiranje v ateljeju z naravno svetlobo pa lahko obiskovalci doživijo tudi v celjskem fotografskem biseru, steklenem fotografskem ateljeju Josipa Pelikana.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic