Črno-beli pogled

Torek, 5. november 2013

Odnos človeka z okoljem je fasciniral Metko Majcen, udeleženko letošnje delavnice Celje FOKUS, ki je pod streho spravila svojo prvo samostojno fotografsko razstavo.
Na razstavi avtorica iz Šentjurja pri Celju predstavlja izbrana dela črno-belih fotografij. Odprli jo bodo v sredo, 6. novembra, ob 20. uri v razstavnem prostoru Celjskega mladinskega centra. S tem začnejo letošnji Mediafest, edini intermedijski festival popularne umetnosti v državi.
Ves november bodo zaznamovali raznovrstni performansi in drugi dogodki, s katerimi skušajo umetnost približati širši množici in jo narediti razumljivo za vse. V vrsti dogodkov izstopa projekt še ene letošnje udeleženke Celje FOKUS Ivane Ristić, ki v petek, 22. novembra, ob 20.30 uri pripravlja performans Grižljaj z žličko, s katerim izziva obiskovalce in povezuje kreativnost in umetnost v hrani.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic