Črno-beli pogled

Torek, 5. november 2013

Odnos človeka z okoljem je fasciniral Metko Majcen, udeleženko letošnje delavnice Celje FOKUS, ki je pod streho spravila svojo prvo samostojno fotografsko razstavo.
Na razstavi avtorica iz Šentjurja pri Celju predstavlja izbrana dela črno-belih fotografij. Odprli jo bodo v sredo, 6. novembra, ob 20. uri v razstavnem prostoru Celjskega mladinskega centra. S tem začnejo letošnji Mediafest, edini intermedijski festival popularne umetnosti v državi.
Ves november bodo zaznamovali raznovrstni performansi in drugi dogodki, s katerimi skušajo umetnost približati širši množici in jo narediti razumljivo za vse. V vrsti dogodkov izstopa projekt še ene letošnje udeleženke Celje FOKUS Ivane Ristić, ki v petek, 22. novembra, ob 20.30 uri pripravlja performans Grižljaj z žličko, s katerim izziva obiskovalce in povezuje kreativnost in umetnost v hrani.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic