DOBR FOKUS - dobrodelna fotografska razstava

Ponedeljek, 20. september 2010

 Celje FOKUS se v okviru projekta DOBRI UTRIPI pridružuje dobrodelni fundaciji Utrip humanosti, ki deluje pod okriljem nacionalnega, neprofitnega gibanja Lifestyle natural. Skupaj z njimi v oktobru pripravljamo fotografsko razstavo DOBR FOKUS!
Povabili smo mentorje letošnje fotografske delavnice Celje FOKUS, ki so z veseljem darovali svoja dela ter priskočili na pomoč pri postavitvi fotografske razstave. Mentorji so se ob tej priložnosti odločili k sodelovanju povabiti tudi šest fotografov, ki so bili to poletje udeleženci na fotografski delavnici Celje FOKUS.
Emina Djukić, Gašper Domjan, Antonio Živkovič, Peter Koštrun, Nik Jarh in Katarina Sadovski so izbrali šest fotografij oziroma avtorjev, ki nedvomno vstopajo na pot ustvarjalne avtorske fotografije in bodo skupaj z njimi razstavili svoja dela v prenovljenem Friderikovem stolpu na celjskem Starem gradu.

Razstavljali bodo tudi:

  • Dan Adlešič
  • Tjaša Kalamar
  • Renata Kverh
  • Katra Petriček
  • Urška Premik
  • Rok Zavšek

Otvoritev fotografske razstave DOBR FOKUS bo v petek, 8. oktobra 2010 ob 18. uri v Friderikovem stolpu na Starem gradu Celje. Ogledu razstave bo sledila dobrodelna dražba dvanajstih razstavljenih del, zbrana sredstva pa bodo prek štipendijskega sklada Fundacije Utrip humanosti, v sodelovanju z Malimi vitezi, fundacijo za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, namenjena mladim, obolelim za rakom, v celjski regiji. Večerno druženje bo popestril Uroš Perić ob znanih ritmih Raya Charlesa in zbrane popeljal v jesensko noč.

Cena vstopnice za otvoritveni večer je 5 EUR.

DOBR FOKUS - dobrodelna fotografska razstava
Friderikov stolp - Stari grad Celje
otvoritev razstave: petek 8. oktober 2010 ob 18.00 uri
(razstava bo na ogled do 29. oktobra 2010)
V organizaciji fundacije Utrip Humanosti in ustvarjalcev projekta Celje FOKUS.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic