Emzinov natečaj Fotografija leta 2012

Torek, 3. januar 2012

Z namenom spodbujanja razvoja kakovostne avtorske in reportažne fotografije v Sloveniji revija za kulturo Emzin razpisuje natečaj Fotografija leta 2012, ki bo tokrat potekal že osemnajstič.
Fotografija leta je natečaj, ki se je z dolgoletno tradicijo, s številom sodelujočih, s strokovno žirijo in s prisotnostjo v javnosti uveljavil kot osrednji slovenski fotografski natečaj. Najboljša prijavljena dela so nagrajena in razstavljena v Cankarjevem domu, nagrajeni opusi pa so skupaj s predstavitvijo nagrajenih avtorjev objavljeni tudi v reviji za kulturo Emzin.
O izboru fotografij bo odločala mednarodna strokovna žirija:
Metka Dariš, art direktorica revije Emzin, Ljubljana;
Petja Grafenauer, kuratorica in kritičarka, Ljubljana;
Milan Jaros, fotograf, Praga;
Petar Dabac, fotograf, Zagreb;
Philippe Bordas, fotograf, Pariz.

Po izboru žirije bodo pokrovitelji nagradnega sklada podelili tri denarne nagrade za najboljše avtorske fotografije, in sicer 1.500 evrov za prvo, 900 evrov za drugo in 700 evrov za tretjo nagrado, ter posebno denarno nagrado za reportažno fotografijo v višini 1.500 evrov.
Natečaj je odprt do vključno 16. januarja 2012.

Dodatne informacije:
031 685 067
01 430 35 44
01 430 35 40
emzin@guest.arnes.si.

vir:
Emzin zavod za kreativno produkcijo /
Emzin institute for creative production
Metelkova 6/II
1000 Ljubljana


 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic