FOKUS v prerezu še traja!

Torek, 31. maj 2011
Avtorji razstave Fokus v prerezu (na fotografiji manjka Peter Koštrun)

Avtorji razstave Fokus v prerezu (na fotografiji manjka Peter Koštrun)

Projekt z naslovom FOKUS V PREREZU, je skupinska pregledna fotografska razstava, na kateri sodelujejo mentorji fotografske delavnice Celje FOKUS (Emina Djukić, Gašper Domjan, Nik Jarh, Peter Koštrun, Katarina Sadovski, Antonio Živkovič), njim pa se je (kot mentor letošnje delavnice) pridružil tudi tajvanski fotograf Simon Chang. Kot nakazuje že sam naslov, je projekt zastavljen kot predstavitev preseka, prereza delovanja ustvarjalcev, ki kot medij svojega kreativnega izražanja uporabljajo izrazno moč fotografije.
Skupni nastop avtorjev v razstavišču ponuja obiskovalcu vpogled v problemska izhodišča posameznega avtorja, obenem pa je prav zaradi številnih motivacijskih problemsko-formalnih izhodišč moč videti širok razpon izraznih (z)možnosti sodobne fotografije.
Zaradi izrazne pestrosti in kvalitete je projekt izredno vabljiv ter simbolno predstavlja tudi uvod v poletno fotografsko delavnico, ki bo letos potekala že četrtič.

Otvoritev razstave bo v petek, 6.5. ob 20. uri v Galeriji Plevnik - Kronkowska na Razlagovi ulici 9 v Celju. Razstava bo na ogled do 4. 6. 2011.

Vabljeni!

V organizaciji Galerije Plevnik – Kronkowska in Zavoda FOKUS

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic