Festival dokumentarne fotografije 2011

Nedelja, 20. februar 2011
Bejrut, Libanon, 2006. Trenutki po napadu izraelskih letalskih sil.

Bejrut, Libanon, 2006. Trenutki po napadu izraelskih letalskih sil.

Zavod za promocijo fotografije SPP že tretjič organizira festival novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2011. V okviru festivala, ki bo potekal v Ljubljani od 1. do 7. marca 2011, organizirajo tudi natečaj najboljših fotoreporterskih izdelkov na področju novinarske fotografije. Prijava na natečaj je možna do 28. februarja 2011, več informacij o prijavi  pa najdete na strani Zavoda za promocijo fotografije SPP.
Najboljša dela nagrajencev in dobitnikov častnih omemb, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo ob zaključku festivala na ogled na razstavi natečaja Slovenia Press Photo 2011.

V okviru festivala bosta 4. marca o svojem delu spregovorila tudi dva fotografa agencije VII, Antonin Kratochvil in Marcus Bleasdale, pred tem, natančneje od 1. do 3. marca pa se lahko udeležite njune delavnice.

V spremnem programu festivala pa bo moč videti tudi razstavo ''As I Was Dying'', katere avtor je Paolo Pellegrin, fotograf agencije Magnum. Na ogled bo še pregledna razstava agencije AFP in razstava, ki je nastala v sodelovanju med organizacijo MSF (zdravniki brez meja) in fotografi agencije VII in nosi naslov ''Podhranjenost''.


Razstave:

  • Paolo Pellegrin (Magnum Photos): »As I Was Dying«

Otvoritev 1. 3. 2011, ob 20.00,
Ljubljanski grad, dvorana Palacij. (Grajska planota 1, Ljubljana)

 

  • Pregledna razstava zadnjega desetletja agencije AFP

Otvoritev 2. 3. 2011, ob 20.00,
Desni atrij Mestne hiše Ljubljana (Mestni trg 1, Ljubljana).

 

  • Podhranjenost

(Zdravniki brez meja in agencija VII)
Otvoritev 3. 3. 2011, ob 20.00,
Galerija Kresija (Stritarjeva ulica 6, Ljubljana).
 

vir: Zavod za promocijo fotografije SPP

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic