Festivalski Celje FOKUS

Ponedeljek, 20. april 2015

Po osmih letih bomo delavnico Celje FOKUS nadgradili v festival avtorske fotografije. Že znano fotografsko delavnico Celje FOKUS, ki je namenjena fotografom z najrazličnejšim predznanjem, smo letos nadgradili z naprednim materclassom za izkušene fotografe.
Dogajanju bomo dodali odprtje razstav, fotografske pogovore, zabavo in filmski večer, kar vse skupaj oblikuje novi festival avtorske fotografije.
Celje FOKUS - Festival avtorske fotografije bomo pripravili od petka, 10. julija do sobote, 18. julija 2015. Že v maju in juniju pa pripravljamo spremljevalni program, ki bo napovedoval poletni vrhunec. 
Vsa leta ima Celje FOKUS nastavke festivala in odločitev zanj je bila logična posledica, še posebej ob dejstvu, da bo to v Sloveniji letos edini fotografski festival,” pojasnjuje umetniški vodja festivala Jaka Babnik.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic