Fotonični trenutki in trije natečaji

Sreda, 7. maj 2014

Prijavite se lahko v natečajih Portfolio Review, Ostanki mesta+foto Emona ter mednarodni fotografski natečaj za večerne projekcije v Atriju ZRC. Natečaje razpisujejo v okviru festivala sodobne fotografije Fotonični trenutki, ki ga bodo pripravili med 27.majem in 30.junijem v galeriji Photon in na različnih lokacijah po Ljubljani.

V Portfolio Review bo delo prijavljenih fotografov ovrednotilo 12 mednarodno uveljavljenih kustosov, predstavnikov festivalov, urednikov, galeristov, Založnikov in teoretikov skozi 20-minutne pogovore iz oči v oči. Žirija bo izbrala 40 portfeljev, izmed katerih bodo 7. junija določili zmagovalca, ta pa bo dobil priložnost, da svoja dela predstavi na samostojni razstavi v okviru festivala Fotonični trenutki 2016. Materiale je treba oddati do 19. maja.

Drugi fotografski natečaj so naslovili Ostanki mesta + foto Emona. Pričakujejo dela, ki bodo ponudila izvirni pogled na materialne ostanke in ostale sledi oblik življenja v antičnem času. Na natečaju izbrane fotografije bodo predstavljene na razstavah v Jakopičevem razstavišču v parku Tivoli ter na Krakovskem nabrežju v Ljubljani. Rok za oddajo materialov je 15. maj.

Mednarodni fotografski natečaj za večerne projekcije v Atriju ZRC pa je namenjen vsem, ki delujejo v polju avtorske fotografije. Izbrana dela ali serije bodo prikazani v sklopu večernih projekcij, ki se bodo v otvoritvenem tednu festivala predvajale v večernih urah v prijetnem ambientu Atrija ZRC na Novem trgu 2 v Ljubljani. Zmagovalec natečaja bo imel možnost samostojne razstave v Centru za sodobno fotografijo - Photon v letu 2015. Rok za oddajo materialov je 19. maj 2014

Več informacij o festivalu in natečajih najdete na spletni strani www.photonicmoments.net.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic