Fotografija tudi na novem portalu Fotosfera

Četrtek, 30. junij 2011
FotoSfera

FotoSfera

Na spletu je začel delovati nov portal Fotosfera, na katerem sta mesto našli avtorska in dokumentarna fotografij. Tam objavljajo članke, recenzije, umetnike sodobne fotografske umetnosti.
Ustvarjalci dokazujejo, da je pomen fotografije ostal trdno zasidran v očeh gledalcev, prepričani so, da je njen pomen iz leta v leto večji. Njihovo vodilo je, da spremenijo razmere na področju fotografije v Sloveniji na bolje. Za Fotosfero pa sami avtorji portala pravijo, da je prvi v državi, ki združuje področja avtorske in dokumentarne fotografije, raziskuje zgodovino fotografije, odkriva mlade talentirane fotografe, raziskuje fotografsko izraznost ter ponuja mesečne pogovore z znanimi slovenskimi fotografi in kustosi. Idejni vodje portala so Aleš Farčnik, Andrej Potrč, Žiga Gričnik.
 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic