Galerija v krošnjah dreves

Sobota, 18. julij 2015

Prav posebno doživetje je obiskovalcem letošnjega Celje FOKUS – festivala avtorske fotografije pripravil fotograf Tomaž Črnej. Ta se je ukvarjal s slovansko mitologijo in na drevesa projiciral ženske like, ki so bili prej posneti v studiu v maniri poz aktov 50-ih in 60-ih let, kar jim daje podobo boginj.

»Na to idejo sem prišel po naključju pri eksperimentiranju s projektorji in tako je nastala razstava Doneski k slovanski mitologijo. Všeč mi je vizualni pristop in projekcija v naravi, saj izgleda, kot da bi bile fotografije digitalno obdelane, a niso,« pove avtor Črnej.

Črnej je za fotografiranje boginj lovil zadnjih 10 minut posameznega dne, ki se počasi začne prelivati v noč. Na drevesa je projiciral ženske like, ki jih je prej posnel v studiu, nato pa je projekcije ponovno zabeležil s fotografskim aparatom. S tem je ustvaril izjemno zanimive sloje fotografij.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic