Galerija v krošnjah dreves

Sobota, 18. julij 2015

Prav posebno doživetje je obiskovalcem letošnjega Celje FOKUS – festivala avtorske fotografije pripravil fotograf Tomaž Črnej. Ta se je ukvarjal s slovansko mitologijo in na drevesa projiciral ženske like, ki so bili prej posneti v studiu v maniri poz aktov 50-ih in 60-ih let, kar jim daje podobo boginj.

»Na to idejo sem prišel po naključju pri eksperimentiranju s projektorji in tako je nastala razstava Doneski k slovanski mitologijo. Všeč mi je vizualni pristop in projekcija v naravi, saj izgleda, kot da bi bile fotografije digitalno obdelane, a niso,« pove avtor Črnej.

Črnej je za fotografiranje boginj lovil zadnjih 10 minut posameznega dne, ki se počasi začne prelivati v noč. Na drevesa je projiciral ženske like, ki jih je prej posnel v studiu, nato pa je projekcije ponovno zabeležil s fotografskim aparatom. S tem je ustvaril izjemno zanimive sloje fotografij.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic