Golobi, ki znajo fotografirati

Sreda, 20. november 2013

Neverjetne so razsežnosti fotografije, ki se med vojno izkaže kot pomembno orodje. Golobi s fotoaparati, puške z ogromnimi objektivi, fotoaparati, skriti v cigaretne škatle, človeška domišljija v iskanju idej res ni poznala meja.

Golobi med vojno tako niso prenašali le pošte, nekateri izmed njih so bili poslani na posebno misijo. Z majhnim, ličnim fotoaparatom so med letom panoramsko posneli vse, kar se je dogajalo pod njimi.

Na videz povsem običajna škatla za cigarete je skrivala majhno luknjo, ki je beležila pomembne podatke.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic