Golobi, ki znajo fotografirati

Sreda, 20. november 2013

Neverjetne so razsežnosti fotografije, ki se med vojno izkaže kot pomembno orodje. Golobi s fotoaparati, puške z ogromnimi objektivi, fotoaparati, skriti v cigaretne škatle, človeška domišljija v iskanju idej res ni poznala meja.

Golobi med vojno tako niso prenašali le pošte, nekateri izmed njih so bili poslani na posebno misijo. Z majhnim, ličnim fotoaparatom so med letom panoramsko posneli vse, kar se je dogajalo pod njimi.

Na videz povsem običajna škatla za cigarete je skrivala majhno luknjo, ki je beležila pomembne podatke.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic