Hermanu Čatru mojsterski naslov

Četrtek, 21. junij 2012
iz serije Pozabljen

iz serije Pozabljen

Mednarodna zveza za fotografsko umetnost FIAP je celjanu, Hermanu Čatru podelila visoko priznanje, mojsterski naslov MFIAP.
FIAP je mednarodna organizacija nacionalnih fotografskih zvez, ki združuje fotografska društva in klube iz 85 držav.  Od svoje ustanovitve leta 1946 so mojsterski naslov MFIAP podelili 177 posameznikom, Herman Čater pa je drugi slovenec in tudi drugi celjan, ki je osvojil ta visoki naziv zveze. Pred 11 leti je ta naziv prejel prav tako celjan, Vinko Skale.

Herman Čater je bil rojen v Celju 1941. leta. Diplomiral je iz angleškega jezika in angleške književnosti, v svet fotografije pa ga je že v mladosti popeljal oče. Njegova dela odražajo predvem krajinski posnetki iz njegovih popotovanj po  Sloveniji, Toskani, Škotski in Sibiriji. Med najbolj prepoznavno serijo pa sodi  serija "Pozabljen", ki je bila posneta na domu ostarelega in zdaj že pokojnega moža v hribovitih krajih v osrčju Slovenije.

 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic