Hermanu Čatru mojsterski naslov

Četrtek, 21. junij 2012
iz serije Pozabljen

iz serije Pozabljen

Mednarodna zveza za fotografsko umetnost FIAP je celjanu, Hermanu Čatru podelila visoko priznanje, mojsterski naslov MFIAP.
FIAP je mednarodna organizacija nacionalnih fotografskih zvez, ki združuje fotografska društva in klube iz 85 držav.  Od svoje ustanovitve leta 1946 so mojsterski naslov MFIAP podelili 177 posameznikom, Herman Čater pa je drugi slovenec in tudi drugi celjan, ki je osvojil ta visoki naziv zveze. Pred 11 leti je ta naziv prejel prav tako celjan, Vinko Skale.

Herman Čater je bil rojen v Celju 1941. leta. Diplomiral je iz angleškega jezika in angleške književnosti, v svet fotografije pa ga je že v mladosti popeljal oče. Njegova dela odražajo predvem krajinski posnetki iz njegovih popotovanj po  Sloveniji, Toskani, Škotski in Sibiriji. Med najbolj prepoznavno serijo pa sodi  serija "Pozabljen", ki je bila posneta na domu ostarelega in zdaj že pokojnega moža v hribovitih krajih v osrčju Slovenije.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic