IRIS ANAM CARA: Dotik svetlobe

Torek, 31. avgust 2010
Dotik svetlobe

Dotik svetlobe

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Dotik svetlobe v četrtek, 2. septembra ob 19. uri, v Pelikanov stolp na Starem gradu Celje, kjer svoje fotografije razstavlja Iris Anam Cara. Razstavljene fotografije so nastale v okviru letošnje delavnice Celje FOKUS (mentor Peter Koštrun) in bodo na ogled do 26. septembra.

Iris Anam Cara (Iris Hrašovec, Maribor, 1984) je uspešno zaključila izobraževanje na Paris Photographic Institute (Spéos), smer modna fotografija, trenutno pa končuje študij na Višji strokovni šoli Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani, program fotografija. Obvezno študijsko prakso je opravila v oglaševalski agenciji LunaTBWA.

Leta 2005 je bila sprejeta pod okrilje Young Photographers United. Fotografije objavlja v različnih publikacijah, z eno svojih fotografij se predstavlja v knjigi 175 Photographers, A Collection of Contemporary Photography from JPGmag.com (2009).

 

samostojni razstavi:

2004, Knjižnica Otona Župančiča, Ljubljana

2005, Avec Amour, podhod Skrinje, Maribor

 

skupinske razstave:

2004, Fotopub, zaključna razstava udeležencev delavnic, Knjigarna Goga, Novo Mesto

2005, Fotopub, zaključna razstava udeležencev delavnic, Knjigarna Goga, Novo Mesto

2006, Spéos, zaključna razstava, Pariz

2006, Fotopub, zaključna razstava udeležencev delavnic, Knjigarna Goga, Novo Mesto

2009, zaključna razstava, Višja strokovna šola Šolskega centra Srečka Kosovela, Sežana

2009, Podoba krasa skozi različne materiale, Divača

2010, Oblika in Slika, Kosovelov dom, Sežana

2010, Celje FOKUS, zaključna razstava udeležencev delavnice, MCC, Celje

---------------------------------------------------

Odprto: četrtek - nedelja, 11.00 - 19.00; na ogled do 26. septembra 2010.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic