Izbrali fotografa leta

Ponedeljek, 14. april 2014

V dvorani Metropola v Celju so razglasili najboljše fotografe minulega leta. Več kot 60 fotografov in fotografinj je s svojimi izdelki sodelovali na natečaju revije Digitalna kamera, kamor so prejeli več kot 800 fotografij. Ustvarjali so na pet različnih tem: slovenska mesta, na deželi, šport v Sloveniji, gore in ljudje ter slovenski običaji, šege in navade. Skupni zmagovalec natečaja je Andrej Tarfila, ki si je zmago priboril s fotografijo klekljarica.
Gost večera na podelitvi je bil Joco Žnidaršič, legenda slovenske in jugoslovanske fotografije, ob tej priložnosti so si obiskovalci ogledali z Viktorjem nagrajeni dokumentarni film o njem, režiserke Maje Weiss.
Tudi naša Camera Obscura ni zamudila razglasitve najboljših, tokrat se je izkazala v vlogi tihožitja, ki je polepšalo oder ☺.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic