Izbrali fotografa leta

Ponedeljek, 14. april 2014

V dvorani Metropola v Celju so razglasili najboljše fotografe minulega leta. Več kot 60 fotografov in fotografinj je s svojimi izdelki sodelovali na natečaju revije Digitalna kamera, kamor so prejeli več kot 800 fotografij. Ustvarjali so na pet različnih tem: slovenska mesta, na deželi, šport v Sloveniji, gore in ljudje ter slovenski običaji, šege in navade. Skupni zmagovalec natečaja je Andrej Tarfila, ki si je zmago priboril s fotografijo klekljarica.
Gost večera na podelitvi je bil Joco Žnidaršič, legenda slovenske in jugoslovanske fotografije, ob tej priložnosti so si obiskovalci ogledali z Viktorjem nagrajeni dokumentarni film o njem, režiserke Maje Weiss.
Tudi naša Camera Obscura ni zamudila razglasitve najboljših, tokrat se je izkazala v vlogi tihožitja, ki je polepšalo oder ☺.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic