Klemen Razinger: Od izdelka do oglasa

Torek, 1. julij 2014
Klemen Razinger

Klemen Razinger

Med novimi mentorji, ki so se letos pridružili ekipi Celje FOKUS, je tudi Klemen Razinger. Dela za znane slovenske blagovne znamke, je specialist za komercialno fotografijo, v zadnjem času pa ga boste srečali v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer se je lotil prav posebnega projekta, s pomočjo studijskih luči fotografira tamkajšnje živali. Klemen, ki se je po uspešni športni karieri v deskanju na snegu odločil za študij grafike, je prava zakladnica informacij, zato smo ga tudi povabili med letošnje mentorje fotografske delavnice.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?
Fotografija je čudovit zapis določenega vizualnega momenta, vendar je včasih lahko še precej več kot le to. Če dovoliš domišljiji, da ob ogledu fotografije za trenutek prevzame vajeti, se v vsaki fotografiji skriva še marsikaj. Od vonja, temperature, okolice, do zvokov, ki spremljajo dogodek. Torej, neskončen skupek informacij.

Česa se najbolj veselite na letošnji delavnici Celje FOKUS?
Glede na to, da bom letos prvič sodeloval na delavnici Celje FOKUS, se predvsem veselim druženja z udeleženci in somentorji. Veselim se sproščenega ozračja, v katerem bo velik poudarek na soustvarjanju, iskanju problemov in rešitev ter kreativi. 

Fotografski trenutek, ki vam je najbolj ostal v spominu?
Morda najbolj boleč fotografski trenutek je povezan z dokumentiranjem največje migracije ljudi na svetu v mestu Guangzhou na jugu Kitajske. Eno uro po pristanku na letališču, sem bil oropan in se tako v trenutku prelevil iz fotoreporterja v navadnega turista.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic