Klemen Razinger: Od izdelka do oglasa

Torek, 1. julij 2014
Klemen Razinger

Klemen Razinger

Med novimi mentorji, ki so se letos pridružili ekipi Celje FOKUS, je tudi Klemen Razinger. Dela za znane slovenske blagovne znamke, je specialist za komercialno fotografijo, v zadnjem času pa ga boste srečali v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer se je lotil prav posebnega projekta, s pomočjo studijskih luči fotografira tamkajšnje živali. Klemen, ki se je po uspešni športni karieri v deskanju na snegu odločil za študij grafike, je prava zakladnica informacij, zato smo ga tudi povabili med letošnje mentorje fotografske delavnice.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?
Fotografija je čudovit zapis določenega vizualnega momenta, vendar je včasih lahko še precej več kot le to. Če dovoliš domišljiji, da ob ogledu fotografije za trenutek prevzame vajeti, se v vsaki fotografiji skriva še marsikaj. Od vonja, temperature, okolice, do zvokov, ki spremljajo dogodek. Torej, neskončen skupek informacij.

Česa se najbolj veselite na letošnji delavnici Celje FOKUS?
Glede na to, da bom letos prvič sodeloval na delavnici Celje FOKUS, se predvsem veselim druženja z udeleženci in somentorji. Veselim se sproščenega ozračja, v katerem bo velik poudarek na soustvarjanju, iskanju problemov in rešitev ter kreativi. 

Fotografski trenutek, ki vam je najbolj ostal v spominu?
Morda najbolj boleč fotografski trenutek je povezan z dokumentiranjem največje migracije ljudi na svetu v mestu Guangzhou na jugu Kitajske. Eno uro po pristanku na letališču, sem bil oropan in se tako v trenutku prelevil iz fotoreporterja v navadnega turista.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic