Kmalu bodo znani rezultati Street FOKUS-a

Sreda, 20. junij 2012

Komisija, ki jo sestavljajo mentorji delavnice Celje FOKUS, pregleduje fotografije dijakov letošnjega Street FOKUS-a. Nastala so zanimiva dela, zato bo izbor avtorjev težek.
Da bi vsem zagotovili enake pogoje za ustvarjanje, so dijaki fotografirali na film s fotoaparati za enkratno uporabo. Fotografije najboljših avtorjev bodo razstavili v Galeriji Plevnik – Kronkowska prvi dan delavnice Celje FOKUS. Takrat bodo razglasili tudi tri najboljše avtorje, ki s svojimi deli izstopajo.
Street FOKUS je namenjen dijakom in mladim na sploh, da bi jih spodbudili h kreativnemu ustvarjanju na področju vizualizacije in fotografije. Letošnje ustvarjanje je bilo zasnovano medgeneracijsko, saj so se v fotografiranje po mestu vključili tudi starejši občani Doma ob Savinji.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic