Kmalu bodo znani rezultati Street FOKUS-a

Sreda, 20. junij 2012

Komisija, ki jo sestavljajo mentorji delavnice Celje FOKUS, pregleduje fotografije dijakov letošnjega Street FOKUS-a. Nastala so zanimiva dela, zato bo izbor avtorjev težek.
Da bi vsem zagotovili enake pogoje za ustvarjanje, so dijaki fotografirali na film s fotoaparati za enkratno uporabo. Fotografije najboljših avtorjev bodo razstavili v Galeriji Plevnik – Kronkowska prvi dan delavnice Celje FOKUS. Takrat bodo razglasili tudi tri najboljše avtorje, ki s svojimi deli izstopajo.
Street FOKUS je namenjen dijakom in mladim na sploh, da bi jih spodbudili h kreativnemu ustvarjanju na področju vizualizacije in fotografije. Letošnje ustvarjanje je bilo zasnovano medgeneracijsko, saj so se v fotografiranje po mestu vključili tudi starejši občani Doma ob Savinji.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic