Ko sem sam...najraje s svojo senco se igram

Sreda, 3. november 2010

"Ko sem sam...najraje s svojo senco se igram" je naslov fotografske razstave Nika Jarha, ki bo prvič razstavljal v prostorih Celjskega mladinskega centra na Mariborski cesti 2 v Celju. 
Mlad, a obetaven fotograf, ki je v svojem fotografskem ustvarjanju že imel več samostojnih in skupinskih razstav, sodeloval pri multimedijskih projektih in bil eden izmed mentorjev fotografske dalavnice  Celje Fokus.

 

Vabljeni na otvoritev razstave v MCC, ki bo v četrtek, 4. novembra 2010 ob 19.00 uri.

 


 

NIK JARH

"Ko sem bil zelo majhen so me zabavale popolnoma iste reči, kot me zabavajo danes. Čeprav vam moram priznati, da sem na njih v nekem obdobju skoraj za vedno pozabil. Pozabil sem, da stvari lahko lebdijo, da lahko spreminjajo oblike in barve. Pozabil sem tudi kako močno sem si želel časovni stroj. Potovati skozi čas, biti v istem trenutku na več mestih, se vrniti nazaj ali skočiti naprej…
Na vse te čudovite trenutke bi kar pozabil. Groza. Potem sem odkril fotografijo in spet sem začel verjeti. Spomnila me da je v bistvu vse v nas samih. Da so stvari takšne kakršne si jih želimo videti.  Vsak ima na svet svoj pogled. Jaz se ga trudim videti čimbolj pozitivno."

Nik Jarh, rojen 1983 v Celju.
 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic