Ko sem sam...najraje s svojo senco se igram

Sreda, 3. november 2010

"Ko sem sam...najraje s svojo senco se igram" je naslov fotografske razstave Nika Jarha, ki bo prvič razstavljal v prostorih Celjskega mladinskega centra na Mariborski cesti 2 v Celju. 
Mlad, a obetaven fotograf, ki je v svojem fotografskem ustvarjanju že imel več samostojnih in skupinskih razstav, sodeloval pri multimedijskih projektih in bil eden izmed mentorjev fotografske dalavnice  Celje Fokus.

 

Vabljeni na otvoritev razstave v MCC, ki bo v četrtek, 4. novembra 2010 ob 19.00 uri.

 


 

NIK JARH

"Ko sem bil zelo majhen so me zabavale popolnoma iste reči, kot me zabavajo danes. Čeprav vam moram priznati, da sem na njih v nekem obdobju skoraj za vedno pozabil. Pozabil sem, da stvari lahko lebdijo, da lahko spreminjajo oblike in barve. Pozabil sem tudi kako močno sem si želel časovni stroj. Potovati skozi čas, biti v istem trenutku na več mestih, se vrniti nazaj ali skočiti naprej…
Na vse te čudovite trenutke bi kar pozabil. Groza. Potem sem odkril fotografijo in spet sem začel verjeti. Spomnila me da je v bistvu vse v nas samih. Da so stvari takšne kakršne si jih želimo videti.  Vsak ima na svet svoj pogled. Jaz se ga trudim videti čimbolj pozitivno."

Nik Jarh, rojen 1983 v Celju.
 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic