Konceptualna fotografija v Ljubljani

Nedelja, 16. december 2012

Najnovejšo razstavo sta Aleksandra Vajd in Hynek Alt postavila v ljubljanski galeriji Škuc. Na ogled bo do 13. januarja 2013.
»Fotografija, kot jo vidita Aleksandra Vajd in Hynek Alt, nenehno izziva in kaže na nekakšen nemir in spor med končno fotografsko podobo in procesom njenega nastanka. Zato se zdi, da fotografske (ne)podobe ne samo gledamo, temveč jih tudi slišimo, beremo in zaznavamo z vsemi čutili. Razstava ne želi pripovedovati linearne zgodbe prek posameznih fotografskih projektov, temveč poskuša pokazati na tesno povezanost med formalnimi in vsebinskimi premiki, oprijemališči, ki razkrivajo odnos avtorjev do medija fotografije v različnih obdobjih,« o razstavi zapiše Tevž Logar.
Na razstavi je bil tudi Celje FOKUS in ponujamo nekaj utrinkov.

Vir in foto: Zavod FOKUS

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic