Kratki film Slovensko/Slovinsko

Torek, 2. julij 2013

 

V pogovoru s slovaškimi magistri fotografije, ki so v okviru mednarodnega projekta Slovensko/Slovinsko obiskali Slovenijo, smo ugotovili, da nimamo le Slovenci težav z zamenjavo, Slovakom se dogaja podobno. Po okrogli mizi o potencialih sodobne fotografije v Muzeju novejše zgodovine Celje smo v okviru Zavoda FOKUS v galeriji Plevnik-Kronkowska odprli zanimivo gostujočih slovaških avtorjev Ateliér 339/II.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic