Madžarski klasiki v Sloveniji

Torek, 7. junij 2011
The Circus

The Circus

Madžarski foto klasiki

Otvoritev razstave bo 14. junija ob 20.00 v Galeriji Photon,
razstava bo na ogled od 15. junija – 22. julija

Fotografije Brassaïa, André Kertesza, Roberta Cape, Lázsla Moholy-Nagya in Mártona Munkácsija predstavljajo najbolj dragocen zaklad madžarskega fotografskega muzeja. V izboru za galerijo Photon bo predstavljenih po pet svetovno znanih fotografij petih madžarskih umetnikov, ki so že v svojem času veljali za revolucionarne in izjemno inovativne osebnosti, katerih vpliv sega tudi v čas desetletja kasneje. Fotomuzej iz Kecskeméta hrani predvsem madžarsko fotografijo, ob tem pa tudi izbor svetovne fotografije. Zbirka obsega več kot milijon muzejskih kosov (fotografij, negativov, fotoaparatov…) od zgodnjih začetkov fotografije pa do danes; najstarejša dagerotipija je bila narejena leta 1840. Arhiv madžarskih avtorjev je izjemno obsežen, pri čemer so enako vrednoteni fotografi, ki so postali slavni na tujem, kot tisti mojstri, ki so ostali na Madžarskem, kot so József Pécsi, Rudolf Balogh, Károly Escher, Olga Mate in drugi. Fotomuzej odkupuje in hrani tudi dela pomembnejših sodobnih avtorjev.

vir: Galerija PHOTON

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic