Mariborska Ena rola filma

Torek, 25. junij 2013

To je izhodišče razstave To so mladi ljudje, ki jo bodo v petek, 28. junija, odprli v galeriji Skrinja (Gosposka ulica 28, Maribor). Mladi avtorji, ki le stežka prodrejo v svet galerij, se predstavijo na razstavi, kurirala sta jo Aljaž Celarec in Eva Pavlič Seifert, poznana pod tandemom Ena rola filma.
Razstavo bodo odprli ob 19. uri, uro kasneje sledi dražba razstavljenih fotografij, izkupiček bo namenjen avtorjem in njihovemu nadaljnjemu umetniškemu razvoju. Dogajanje se začne že ob 18. uri, od takrat naprej bodo namreč na dvorišču galerije Skrinja predstavljali publikacije tandema Ena rola skrinja. V prenovljeni ediciji bosta ob tej priložnosti izšla prva zina Golf MK II in I wish I was alone, so I travel. Prvič bo javno predstavljena nova, že peta publikacija ERF, ki predstavlja sveže trende sodobne, svetovne fotografske produkcije.

Avtorji, predstavljeni na razstavi:

- Klemen Ilovar (Slovenija)
- Jure Kastelic
- Marin Mešter (Hrvaška)
- Miguel Proenca (Portugalska)
- Bogdan Radenković (Srbija)
- Ginevra Shay (Združene države Amerike)
- Michal Sierakowsk (Poljska)
- Dare Sintič (Slovenija)
- Liga Spunde (Latvija)
- Pawel Starzec (Poljska)
- Yaniv Waissa (Izrael)
- Neznan (Utopija)

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic