Mentor Andrej Lamut

Petek, 14. april 2017

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno. V študijskem letu 2011/12 je prejel nagrado za odlične dosežke Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Med leti 2013 in 2015 je bil štipendist Ministrstva za kulturo Republike Slovenije za podiplomski študij. V letu 2016 je bil izbren za najboljšega študenta podiplomskega študija Mestne obline Ptuj. Je zmagovalec mednarodnega natečaja First shot / Prvo okidanje 2013 in nominiranec za nagrado ESSL Art Award 2015. Od leta 2012 sodeluje z zavodom EnKnap kot glavni fotograf stalnega ansambla za sodobni ples. Od oktobra 2016 deluje kot strokovni sodelavec mednarodnega umetniškega zavoda DE LICEIRAS 18 s sedežem v Portu na Portugalskem. Svoja dela je do sedaj predstavil na štirih samostojnih in mnogih skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. Trenutno živi in ustvarja v Ljubljani.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic