Mentor Jaka Gasar

Petek, 14. april 2017

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu. Je zmagovalec na prvem festivalu Slovenia Press Photo za reportažo o finančni krizi z Wall Streeta,  večkratni zmagovalec v različnih kategorijah na istoimenskem festivalu in dvakratni dobitnik nagrade Čuvaj/Watchdog na natečaju društva novinarjev Slovenije. Od leta 1997 redno sodeluje s časopisno hišo Dnevnik. Njegove fotografije so objavljene v vseh najpomembnejših slovenskih časopisih in revijah. V svoji karieri se največ posveča socialno angažiranim temam ter temam, kjer lahko raziskuje in na svoj način interpretira njemu zanimive dogodke. Razstavlja tako doma kot v tujini. Rodil se je leta 1980 v Ljubljani, kjer živi in dela.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic