Mimobežnost 1, avtorja Blaža Zupančiča

Nedelja, 30. maj 2010
Mimobežnost

Mimobežnost

Na tokratni razstavi avtor Blaž Zupančič dlje časa razmišlja o projektu fotografiranja slovenske pokrajine ter raziskuje nove načine ustvarjanja pokrajinske fotografije, pri čemer ga zanimajo predvsem barvne ploskve in rastrske strukture ter še posebej dinamika, ki jo omogoča na vlaku premikajoča se kamera; ko polzi po slovenskih pokrajinah, zarisuje na film zabrisane, poetične in hkrati dinamične slike mimobežnih impresij.
Kako je skozi okno vlaka videti svet, ki beži mimo fotografskega objektiva? Nove načine ustvarjanja pokrajinske fotografije v Galeriji Stolp na ogled postavlja Blaž Zupančič, ki od leta 1988 deluje kot samostojni ustvarjalec na vseh področjih kreativne fotografije, svoje delo je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.


Razstava je na ogled v Galeriji Stolp na Židovski 6, do 8. 6. 2010.


Vir: Fotoklub Maribor / Galerija Stolp
 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic