Mimobežnost 1, avtorja Blaža Zupančiča

Nedelja, 30. maj 2010
Mimobežnost

Mimobežnost

Na tokratni razstavi avtor Blaž Zupančič dlje časa razmišlja o projektu fotografiranja slovenske pokrajine ter raziskuje nove načine ustvarjanja pokrajinske fotografije, pri čemer ga zanimajo predvsem barvne ploskve in rastrske strukture ter še posebej dinamika, ki jo omogoča na vlaku premikajoča se kamera; ko polzi po slovenskih pokrajinah, zarisuje na film zabrisane, poetične in hkrati dinamične slike mimobežnih impresij.
Kako je skozi okno vlaka videti svet, ki beži mimo fotografskega objektiva? Nove načine ustvarjanja pokrajinske fotografije v Galeriji Stolp na ogled postavlja Blaž Zupančič, ki od leta 1988 deluje kot samostojni ustvarjalec na vseh področjih kreativne fotografije, svoje delo je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.


Razstava je na ogled v Galeriji Stolp na Židovski 6, do 8. 6. 2010.


Vir: Fotoklub Maribor / Galerija Stolp
 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic