Narobe svet sredi mesta

Sreda, 22. julij 2009

Med 14. in 18. julijem je bila za vse Celjane in obiskovalce vsak dan med 10. in 20. uro brezplačno odprta Camera obscura, ki je bila postavljena na Trgu celjskih knezov in je s svojo velikostjo pritegnila marsikateri pogled in zanimanje mimoidočih. Obiskovalci so lahko vstopili v zatemnjeno škatlo in si ogledali igro svetlobe, ki je skozi luknjico projicirala dogajanje pred občinsko stavbo. Nenavaden optični pojav, ki ga še danes posnemajo fotoaparati in kamere, je popestril poletno dogajanje v samem centru Celja in navdušil marsikaterega obiskovalca črne škatle. Podobe iz camere obscure avtorja Mihe Palirja si lahko ogledate v galeriji, nastale pa so v okviru delavnice Celje FOKUS, več o Cameri obscuri pa lahko izveste v na tej strni v rubriki Camera obscura.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic