Narobe svet sredi mesta

Sreda, 22. julij 2009

Med 14. in 18. julijem je bila za vse Celjane in obiskovalce vsak dan med 10. in 20. uro brezplačno odprta Camera obscura, ki je bila postavljena na Trgu celjskih knezov in je s svojo velikostjo pritegnila marsikateri pogled in zanimanje mimoidočih. Obiskovalci so lahko vstopili v zatemnjeno škatlo in si ogledali igro svetlobe, ki je skozi luknjico projicirala dogajanje pred občinsko stavbo. Nenavaden optični pojav, ki ga še danes posnemajo fotoaparati in kamere, je popestril poletno dogajanje v samem centru Celja in navdušil marsikaterega obiskovalca črne škatle. Podobe iz camere obscure avtorja Mihe Palirja si lahko ogledate v galeriji, nastale pa so v okviru delavnice Celje FOKUS, več o Cameri obscuri pa lahko izveste v na tej strni v rubriki Camera obscura.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic