Nepredvidljivi dogodki prihodnosti

Nedelja, 3. marec 2013
Nepredvidljivi dogodki prihodnosti

Nepredvidljivi dogodki prihodnosti

Anna Fabricius
Nepredvidljivi dogodki prihodnosti
21. februar - 19. marec 2013

Galerija Photon
Trg prekomorskih brigad 1
1107 Ljubljana

Odprto: ponedeljek - petek med 12h - 18h
Ob vikendih in praznikih zaprto!


Anna Fabricius živi in ​​dela v Budimpešti, kjer je končala doktorat na Moholy-Nagy University of Art and Design v letu 2011. Gre za eno od mednarodno najbolj uveljavljenih madžarskih umetnic mlajše generacije, ki redno razstavlja in rezidira v etabliranih umetniških kontekstih, nazadnje je bila rezidenčna gostja mariborskega EPK.
Na razstavi v Photonu predstavlja izbor del treh zadnjih serij, ki jih odlikuje osebni, skoraj intimni slog. V seriji polaroidov Unpredictable Events of the Future / Nepredvidljivi dogodki prihodnosti so prizori brez razpoznavnih pomenov dopolnjeni z izrazi / napisi, prepisanih iz vedeževalskih kart. Serija Vaj-Voi obnavlja skupne temelje ugro-finskih jezikovnih razmerij. Avtorica analizira sedem stavkov, ki zvenijo zelo podobno na finskem in madžarskem jeziku, tako da je ustvarila fotografije situacij, ki ustrezajo pomenom teh stavkov. V okviru priprav na njeno serijo Useless Best Wishes je avtorica prosila tuje prijatelje in znance, da bi ji za njen rojstni dan namesto običajnih »neuporabnih« najboljših želja, poslali »uroke«, ki imajo čarobne moči in pomagajo pri napovedovanju in obrambi pred nesrečami.

vir: galerija PHOTON

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic