Nepredvidljivi dogodki prihodnosti

Nedelja, 3. marec 2013
Nepredvidljivi dogodki prihodnosti

Nepredvidljivi dogodki prihodnosti

Anna Fabricius
Nepredvidljivi dogodki prihodnosti
21. februar - 19. marec 2013

Galerija Photon
Trg prekomorskih brigad 1
1107 Ljubljana

Odprto: ponedeljek - petek med 12h - 18h
Ob vikendih in praznikih zaprto!


Anna Fabricius živi in ​​dela v Budimpešti, kjer je končala doktorat na Moholy-Nagy University of Art and Design v letu 2011. Gre za eno od mednarodno najbolj uveljavljenih madžarskih umetnic mlajše generacije, ki redno razstavlja in rezidira v etabliranih umetniških kontekstih, nazadnje je bila rezidenčna gostja mariborskega EPK.
Na razstavi v Photonu predstavlja izbor del treh zadnjih serij, ki jih odlikuje osebni, skoraj intimni slog. V seriji polaroidov Unpredictable Events of the Future / Nepredvidljivi dogodki prihodnosti so prizori brez razpoznavnih pomenov dopolnjeni z izrazi / napisi, prepisanih iz vedeževalskih kart. Serija Vaj-Voi obnavlja skupne temelje ugro-finskih jezikovnih razmerij. Avtorica analizira sedem stavkov, ki zvenijo zelo podobno na finskem in madžarskem jeziku, tako da je ustvarila fotografije situacij, ki ustrezajo pomenom teh stavkov. V okviru priprav na njeno serijo Useless Best Wishes je avtorica prosila tuje prijatelje in znance, da bi ji za njen rojstni dan namesto običajnih »neuporabnih« najboljših želja, poslali »uroke«, ki imajo čarobne moči in pomagajo pri napovedovanju in obrambi pred nesrečami.

vir: galerija PHOTON

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic