O iskanju reda v kaosu

Torek, 4. marec 2014

Umetniška vodja lanske fotografske delavnice Celje FOKUS, vizualna umetnica, fotografinja, Emina Djukić, tačas zaključuje razstavo v centru za sodobno fotografijo Photon v Ljubljani. V svojem najnovejšem delu, ki ga je naslovila Breme svobode, skozi fotografije predstavlja avtobiografsko refleksijo o iskanju življenjske poti in svojega mesta pod soncem. Prinaša zgodbo o sprejemanju vsakdanjih in tudi prelomnih odločitev, s pomočjo katerih ”išče red v kaosu”.

Njena fotografska zgodba bo v Photonu na ogled do petka, 7. marca, dan pred zaprtjem razstave, ob 19. uri, pa se bodo pogovarjali z avtorico in predstavili njeno knjigo, ki jo je izdala v okviru tega zadnjega dela.

Podrobnosti na:
http://www.photon.si/si/razstave.asp?SiteID=124&GID=760

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic