Odprli FOKUS v prerezu

Nedelja, 17. maj 2015

FOKUS v prerezu je tradicionalna majska razstava, ki je bila doslej namenjena predstavitvi mentorjev fotografske delavnice Celje FOKUS. Letos prvič se kažejo rezultati večletnega ustvarjanja delavnice, saj v ospredje postavlja presek delovanja fotografov mlajše generacije Andreja Lamuta, Katre Petriček in Bojana Mijatovića, na katere je udeležba na delavnici imela pomemben vpliv.

Naslednji dogodek spremljevalnega programa Celje FOKUS – festivala avtorske fotografije bo 12. junija, ko bomo odprli razstavo Interrogations Donalda Webra.

 

 

Galerija Plevnik – Kronkowska
Razlagova ulica 9, Celje
Odpiralni čas:
torek - petek: 15.30 - 19.00 ure
sobota: 10. – 12. ure

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic