Otroci skozi fotografije kažejo svet

Torek, 19. februar 2013

National Geographic Kids je razglasil zmagovalce njihovega mednarodnega fotografskega natečaja. Med več kot 13.500 prijavljenimi fotografiji sta mlada slovenska fotografa prejela dve od štirih častnih nagrad. Gre za 13-letno Ano Majo Kralj in 10-letnega Matjaža Benedičiča. Fotografije otrok kažejo, kako dobro otroci dojemajo svet okrog sebe. Natečaj so organizirali na dveh stopnjah, najprej na nacionalni ravni v posameznih državah po vsem svetu, nato pa še na mednarodni ravni.

vir: National Geographic

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic