Paris Photo 2011 od 10. do 13. novembra

Torek, 8. november 2011
Paris Photo 2011

Paris Photo 2011

Paris Photo 2011
10. - 13. november 2011

Grand Palais
Avenue Winston-Churchill
75008 Pariz
Francija

Paris Photo praznuje 15. obletnico s prehodom na novo lokacijo, Nave v Grand Palais, kjer bo  117 izbranih galerij iz Francije in 29 drugih držav predstavilo najboljše iz devetnajstega stoletja ter iz sveta moderne in sodobne fotografije.
Paris Photo letos v ospredje postavlja afriško fotografijo z razstavo ''African photography from Bamako to Cape Town'', z razstavo “African Emerging Photography”, pa  se bodo predstavili predstavniki mlajše generacije fotografov iz afriške celine: Abdoulaye Barry (Čad), Mohamed Camara (Mali), Nestor Da (Burkina Faso), Fatoumata Diabate (Mali), Husain et Hasan Essop (Južna Afrika), Uche Okpa-Iroha (Nigerija), Jehad Nga (Kenija / Libija), Nyani Quarmyne (Gana), Arturo Bibang (Ekvatorialna Gvineja), Baudouin Mouanda (Kongo Brazzaville), Zanele Muholi (Južna Afrika ), Nyaba Ouedraogo (Burkina Faso).
Slednjo razstavo pripravljata kuratorja Michket Krifa in Laura Serani, ki soustvarjata edini bienalni fotografski festival Rencontres de Bamako, ki je vsaki dve leti posvečen fotografije iz Afrike.
Druga letošnja novost je PHOTO PARIS PLATFORM, eksperimentalna delavnica in forum za razprave o vprašanjih na področju fotografije, katera bo delovala pod vodstvom Chantal Pontbriand, priznane umetnostne zgodovinarke in kritičarke, ter kuratorke mnogih fotografskih razstav.  PHOTO PARIS PLATHORM se bo soočal predsvem s pojmom "mutacije" v fotografiji, poleg tega pa bo forum ponudil serijo intervjujev in okroglih miz, povezanih s fotografijo. Poleg zgoraj izpostavljenega bo Paris Photo 2011 vsak dan ponudil vrsto dogodkov povezanih s fotografijo in zanimiv prostor imenovam Pavilion, ki bo vzpodbujal odprto izmenjavo idej obiskovalcev in udeležencev.

vir: Paris Photo, Zavod FOKUS

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic