Peter Koštrun in razstava ''Zadnji čas''

Ponedeljek, 12. december 2011
Zadnji čas

Zadnji čas

razstava fotografij ''Zadnji čas''
avtor Peter Koštrun
otvoritev razstave bo v torek, 13. decembra ob 19.30

galerija MIKADO
Slovenska cesta 6
1000 Ljubljana

Pri fotografski produkciji mladega avtorja Petra Koštruna prepoznamo niz posebnosti, zaradi katerih imajo njegova dela dostikrat precej različen značaj od siceršnje novejše fotografije. Zanjo je namreč značilno, da največkrat išče vsebine, ki so že iz prve perspektive posebne, neobičajne, a hkrati komercialne in s tem poskušajo najti komunikacijo s kar najširšo javnostjo.
Pri njemu prav gotovo ne gre za takšne poudarke, saj išče predloge za svoja dela v situacijah, ki so povsem vsakdanje, a vendar nikakor banalne. Eden od momentov, ki dajejo bistveni značaj predstavljenim fotografijam je njegov odnos do našega časa. Ta nam ponuja mnogo izbir in materialni status, kot ga pretekle generacije niso poznale. A vendar to še zdaleč ni dovolj, da bi posameznik lahko v teh razmerah lahko dosegel občutek pravega zadovoljstva, kajti naša hotenja presegajo vsakdanjost in težijo k trajnejšim vsebinam, ki jih ponujata predvsem bogastvo misli in umetnosti. Avtorjeva dela na svoj način združujeta prav omenjeni komponenti – njegovo razmišljanje o času v katerem deluje, pretvarja v likovno delo. Ker ta nimajo izrazite pripovednosti, nam postavlja razmišljanja o kontrastu med posebnostmi naše civilizacije in subjektovim mestom v njej, pri čemer se pogosto prav odmika od nje.

Boris Gorupič

vir: napovednik

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic