Peter Koštrun in razstava ''Zadnji čas''

Ponedeljek, 12. december 2011
Zadnji čas

Zadnji čas

razstava fotografij ''Zadnji čas''
avtor Peter Koštrun
otvoritev razstave bo v torek, 13. decembra ob 19.30

galerija MIKADO
Slovenska cesta 6
1000 Ljubljana

Pri fotografski produkciji mladega avtorja Petra Koštruna prepoznamo niz posebnosti, zaradi katerih imajo njegova dela dostikrat precej različen značaj od siceršnje novejše fotografije. Zanjo je namreč značilno, da največkrat išče vsebine, ki so že iz prve perspektive posebne, neobičajne, a hkrati komercialne in s tem poskušajo najti komunikacijo s kar najširšo javnostjo.
Pri njemu prav gotovo ne gre za takšne poudarke, saj išče predloge za svoja dela v situacijah, ki so povsem vsakdanje, a vendar nikakor banalne. Eden od momentov, ki dajejo bistveni značaj predstavljenim fotografijam je njegov odnos do našega časa. Ta nam ponuja mnogo izbir in materialni status, kot ga pretekle generacije niso poznale. A vendar to še zdaleč ni dovolj, da bi posameznik lahko v teh razmerah lahko dosegel občutek pravega zadovoljstva, kajti naša hotenja presegajo vsakdanjost in težijo k trajnejšim vsebinam, ki jih ponujata predvsem bogastvo misli in umetnosti. Avtorjeva dela na svoj način združujeta prav omenjeni komponenti – njegovo razmišljanje o času v katerem deluje, pretvarja v likovno delo. Ker ta nimajo izrazite pripovednosti, nam postavlja razmišljanja o kontrastu med posebnostmi naše civilizacije in subjektovim mestom v njej, pri čemer se pogosto prav odmika od nje.

Boris Gorupič

vir: napovednik

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic