Peter Koštrun v londonski galeriji Wapping Project Bankside

Ponedeljek, 2. januar 2012
iz serije Present/Sedanjost

iz serije Present/Sedanjost

Peter Koštrun v londonski galeriji Wapping Project Bankside od sredine novembra do sredine januarja predstavlja svojo serijo Present/Sedanjost. V osrednjem prostoru galerije je na ogled 18 Koštrunovih del, medtem ko je na preostalih površinah moč videti po tri nova dela fotografov, ki jih galerija Wapping sicer zastopa - Eline Brotherus (Finska), Stephena J. Morgan (VB) ter Annabel Elgar (VB). Odprtja razstave se je udeležilo veliko število zainteresiranih ljubiteljev sodobne fotografije, med njimi nekateri galeristi in uredniki fotografskih revij Next Level, British Journal of Photograph, predstavnik zbirke Saatchi in mnogi zbiralci.
Koštrunova serija Present/Sedanjost spada v zvrst pejsažne, krajinske fotografije, ki pa sloni na skrbno določenih konceptualnih predpostavkah. Peter Koštrun svoje korenine išče v romanticizmu in simbolizmu 19. stoletja ter piktoralizmu fotografije zgodnjega 20. stoletja. V svojem opusu se ukvarja s specifičnimi atmosferami skrbno izbranih ambientov, pri čemer pa vselej postavlja v ospredje raziskovanje formalnih možnosti medija ter načine prezentacije zamrznjenih podob. Pastoralni prizori so sestavljeni kot zanimiva vizualna poezija: oviti z megleno tančico, njegovo lahkotno, nežno osvetljeno podeželje vabi na domišljijsko potepanje in tiho kontemplacijo.

Vir: Galerija Photon, Galerija Wapping Project Bankside
 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic