Peter Koštrun v londonski galeriji Wapping Project Bankside

Ponedeljek, 2. januar 2012
iz serije Present/Sedanjost

iz serije Present/Sedanjost

Peter Koštrun v londonski galeriji Wapping Project Bankside od sredine novembra do sredine januarja predstavlja svojo serijo Present/Sedanjost. V osrednjem prostoru galerije je na ogled 18 Koštrunovih del, medtem ko je na preostalih površinah moč videti po tri nova dela fotografov, ki jih galerija Wapping sicer zastopa - Eline Brotherus (Finska), Stephena J. Morgan (VB) ter Annabel Elgar (VB). Odprtja razstave se je udeležilo veliko število zainteresiranih ljubiteljev sodobne fotografije, med njimi nekateri galeristi in uredniki fotografskih revij Next Level, British Journal of Photograph, predstavnik zbirke Saatchi in mnogi zbiralci.
Koštrunova serija Present/Sedanjost spada v zvrst pejsažne, krajinske fotografije, ki pa sloni na skrbno določenih konceptualnih predpostavkah. Peter Koštrun svoje korenine išče v romanticizmu in simbolizmu 19. stoletja ter piktoralizmu fotografije zgodnjega 20. stoletja. V svojem opusu se ukvarja s specifičnimi atmosferami skrbno izbranih ambientov, pri čemer pa vselej postavlja v ospredje raziskovanje formalnih možnosti medija ter načine prezentacije zamrznjenih podob. Pastoralni prizori so sestavljeni kot zanimiva vizualna poezija: oviti z megleno tančico, njegovo lahkotno, nežno osvetljeno podeželje vabi na domišljijsko potepanje in tiho kontemplacijo.

Vir: Galerija Photon, Galerija Wapping Project Bankside
 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic