Pogovor z mentorjem: Matjaž Očko

Nedelja, 5. junij 2016

Matjaž Očko bo skupaj s Simonom Koležnikom letos vodil modul 4Play. Očko je znanec fotografske delavnice Celje FOKUS. Že je delil svoje bogato fotografsko znanje z udeleženci fotografske delavnice, predvsem pa je znan po tem, da mu nikoli ni odveč odgovoriti še na tako zahtevno vprašanje. Po naravi je tehnični entuziast in perfekcionist, iskanje lepega je nasploh njegovo glavno vodilo. Poznamo ga predvsem po komercialni in modni fotografiji.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?

Fotografija me sedaj dnevno spremlja že kar nekaj let. Postala je povsem vključena v moje življenje, tako da si ne znam več predstavljati življenja brez nje. Je hkrati moja strast in moj kruh.

Česa se najbolj veselite na delavnici Celje FOKUS?

Izredno se veselim ponovnega druženja z znanimi obrazi in spoznavanja novih, predajanja znanja, zabavnih in ozko usmerjenih fotografskih debat, deljenja strasti do iste panoge umetnosti in uživanja prostega poletnega tedna.

Katera fotografija vam je ostala najbolj v spominu?

Ker imam izredno slab spomin, mi nobena fotografija ne ostane dolgo v prvem planu, tako da si bolj kot ne rad zapomnim le zadnjih nekaj najljubših in potem grem dalje - ustvarjat nove, ljubše. ;)

 

 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic