Pogovor z mentorjem: Matjaž Očko

Nedelja, 5. junij 2016

Matjaž Očko bo skupaj s Simonom Koležnikom letos vodil modul 4Play. Očko je znanec fotografske delavnice Celje FOKUS. Že je delil svoje bogato fotografsko znanje z udeleženci fotografske delavnice, predvsem pa je znan po tem, da mu nikoli ni odveč odgovoriti še na tako zahtevno vprašanje. Po naravi je tehnični entuziast in perfekcionist, iskanje lepega je nasploh njegovo glavno vodilo. Poznamo ga predvsem po komercialni in modni fotografiji.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?

Fotografija me sedaj dnevno spremlja že kar nekaj let. Postala je povsem vključena v moje življenje, tako da si ne znam več predstavljati življenja brez nje. Je hkrati moja strast in moj kruh.

Česa se najbolj veselite na delavnici Celje FOKUS?

Izredno se veselim ponovnega druženja z znanimi obrazi in spoznavanja novih, predajanja znanja, zabavnih in ozko usmerjenih fotografskih debat, deljenja strasti do iste panoge umetnosti in uživanja prostega poletnega tedna.

Katera fotografija vam je ostala najbolj v spominu?

Ker imam izredno slab spomin, mi nobena fotografija ne ostane dolgo v prvem planu, tako da si bolj kot ne rad zapomnim le zadnjih nekaj najljubših in potem grem dalje - ustvarjat nove, ljubše. ;)

 

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic