Pogovor z mentorjem: Simon Koležnik

Nedelja, 5. junij 2016

Delo fotografa Simona Koležnika je usmerjeno v komercialno in portretno fotografijo, sodeluje z agencijami in priznanimi slovenskimi podjetji. Na fotografski delavnici Celje FOKUS bo skupaj z Matjažem Očkom vodil modul 4Play.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?

Ukvarjam se pretežno s komercialno fotografijo, zato je moj odnos do fotografije usmerjen na estetsko podobo prikazanega produkta ali osebe. Želim, da bi bile fotografije prepoznavne po nekem lastnem slogu oz. stilu.

Česa se najbolj veselite na delavnici Celje FOKUS?

Najbolj se veselim druženja in izmenjave izkušenj. Ponavadi se na delavnici tudi sam veliko naučim od udeležencev, zato skupaj zmeraj napredujemo in smo boljši. 

Katera fotografija vam je ostala najbolj v spominu?

Ob prebranem vprašanju se mi je naredil flash-back s fotografske razstave priznane fotografinje Annie Leibovitz leta 2008 na Dunaju. Gre za portret marinca oz. pripadnika ameriške vojske. Kar se mi je vtisnilo v spomin, je svetloba na obrazu, rahla senca izpod čepice na čelu in sijaj v očeh. Sama fotografija je izražala karakter vojaka in ga naredila veličastnega.  

 

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic