Pogovor z mentorjem: Simon Koležnik

Nedelja, 5. junij 2016

Delo fotografa Simona Koležnika je usmerjeno v komercialno in portretno fotografijo, sodeluje z agencijami in priznanimi slovenskimi podjetji. Na fotografski delavnici Celje FOKUS bo skupaj z Matjažem Očkom vodil modul 4Play.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?

Ukvarjam se pretežno s komercialno fotografijo, zato je moj odnos do fotografije usmerjen na estetsko podobo prikazanega produkta ali osebe. Želim, da bi bile fotografije prepoznavne po nekem lastnem slogu oz. stilu.

Česa se najbolj veselite na delavnici Celje FOKUS?

Najbolj se veselim druženja in izmenjave izkušenj. Ponavadi se na delavnici tudi sam veliko naučim od udeležencev, zato skupaj zmeraj napredujemo in smo boljši. 

Katera fotografija vam je ostala najbolj v spominu?

Ob prebranem vprašanju se mi je naredil flash-back s fotografske razstave priznane fotografinje Annie Leibovitz leta 2008 na Dunaju. Gre za portret marinca oz. pripadnika ameriške vojske. Kar se mi je vtisnilo v spomin, je svetloba na obrazu, rahla senca izpod čepice na čelu in sijaj v očeh. Sama fotografija je izražala karakter vojaka in ga naredila veličastnega.  

 

 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic