Pojasnilo Matica Zormana

Četrtek, 23. junij 2016

Vsem, ki ste že prijavljeni v modulu reportaža, bomo omogočili delo pri drugih mentorjih letošnje fotografske delavnice.

Pojasnilo Matica Zormana vsem udeležencem Celje FOKUS:

Spoštovani ljubitelji fotografije in vsega, kar je povezano z najlepšim poklicem na svetu. Bliža se 4. julij in s tem pričetek delavnic festivala Celje Fokus. Minili sta dve leti, od kar sem se kot mentor udeležil delavnice reportažne fotografije. Bili so sončni dnevi. Ne le zaradi vremena, sonce je sijalo tudi iz udeležencev delavnic, saj smo se poleg nabiranja znanja tudi družili, zabavali in ustvarjali nepozabne trenutke. Prav zaradi tega sem brez pomisleka sprejel povabilo, da letos to ponovimo. Seveda pa v življenju, nasploh pa v fotografskem poklicu, stvari ne tečejo vedno po načrtovanih poteh.
Tokrat se je situacija obrnila v to smer, da teh lepih poti, kar delavnice na festivalu Celje Fokus so, ne bom mogel prehoditi z vami ob rami.
Dovolite, da ob moje opravičilo dodam nekaj vzpodbude, namreč z vami bodo odlični mentorji; duet Matjaž Očko - Simon Koležnik, Primož Lukežič in Uroš Acman. Mentorji, ki vam bodo stali ob rami v raziskovanju novih idej, učenju starih pravil in nenazadnje, tudi ekipa organizatorjev festivala Celje Fokus.
Prepričan sem, da boste festival zapustili z navdihom, dobrimi fotografijami, novimi prijateljstvi in željo, da se prihodnje leto spet vrnete.
V pričakovanju rezultatov delavnic, vas lepo pozdravljam!

Vse dobro,
Matic

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic