Pojasnilo Matica Zormana

Četrtek, 23. junij 2016

Vsem, ki ste že prijavljeni v modulu reportaža, bomo omogočili delo pri drugih mentorjih letošnje fotografske delavnice.

Pojasnilo Matica Zormana vsem udeležencem Celje FOKUS:

Spoštovani ljubitelji fotografije in vsega, kar je povezano z najlepšim poklicem na svetu. Bliža se 4. julij in s tem pričetek delavnic festivala Celje Fokus. Minili sta dve leti, od kar sem se kot mentor udeležil delavnice reportažne fotografije. Bili so sončni dnevi. Ne le zaradi vremena, sonce je sijalo tudi iz udeležencev delavnic, saj smo se poleg nabiranja znanja tudi družili, zabavali in ustvarjali nepozabne trenutke. Prav zaradi tega sem brez pomisleka sprejel povabilo, da letos to ponovimo. Seveda pa v življenju, nasploh pa v fotografskem poklicu, stvari ne tečejo vedno po načrtovanih poteh.
Tokrat se je situacija obrnila v to smer, da teh lepih poti, kar delavnice na festivalu Celje Fokus so, ne bom mogel prehoditi z vami ob rami.
Dovolite, da ob moje opravičilo dodam nekaj vzpodbude, namreč z vami bodo odlični mentorji; duet Matjaž Očko - Simon Koležnik, Primož Lukežič in Uroš Acman. Mentorji, ki vam bodo stali ob rami v raziskovanju novih idej, učenju starih pravil in nenazadnje, tudi ekipa organizatorjev festivala Celje Fokus.
Prepričan sem, da boste festival zapustili z navdihom, dobrimi fotografijami, novimi prijateljstvi in željo, da se prihodnje leto spet vrnete.
V pričakovanju rezultatov delavnic, vas lepo pozdravljam!

Vse dobro,
Matic

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic