Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

Nedelja, 13. maj 2018

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv. Kako so mu bili kos, bodo avtorji razkrili v sproščenem pogovoru na okrogli mizi, ki bo pospremila odprtje razstave. V petek, 18. maja 2018, ob 19. uri v Celjskem mladinskem centru.

Projekt organizira Zavod FOKUS. V njem so se mladi soočili z vztrajnostjo tako v fotografiji kot življenju, hkrati jih je naloga spodbudila, da pogledajo na svoje mesto in življenje z malce drugačne perspektive.

Soočanje s tem izzivom bodo predstavili javnosti v sproščenem pogovoru na okrogli mizi v Celjskem mladinskem centru. Pogovor bo pospremil odprtje razstave fotografij. Sodelujoči na razstavi: Matic Gabriel, Rok Mlinar, Luka Pogorelz, Disa Sodelujoči na okrogli mizi: Matic Gabriel, Rok Mlinar, Luka Pogorelz, Disa Dizdarević, Tadej Perčič, Nina Lončarič.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic