Prvi diplomanti iz Sežane razstavljajo

Četrtek, 12. januar 2012

Podelitev diplom in razstava Oblika in slika 2012
razstava študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana

Podelitev diplom bo v četrtek, 12. 1. ob 17.00, otvoritev razstave ob 18.00, razstava bo na ogled do 5. februarja 2012

Kosovelov dom Sežana
Kosovelova ulica 4a
6210 Sežana

V četrtek, 12. 1. 2012 bodo diplomske listine prejeli prvi diplomati višješolskega študija fotografije in oblikovanja materialov. Inženirje fotografije in oblikovanja materialov bo nagovoril minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič. S koncem svečanega dogodka bo uradno odprta razstava študentskih izdelkov v Veliki galeriji, simbolično poimenovana Oblika in slika 2012
Oblikovanje materialov, v okviru katerega se študentje usmerijo v oblikovanje kamna ali kovin in polimerov, je predstavljeno skozi prostoročne, tehnične in računalniške risbe, računalniške modele in izdelke, narejene ročno ali s pomočjo sodobne tehnologije. Predstavljena so dela, ki kažejo povezave s področji industrijskega in unikatnega oblikovanja, kiparstva, restavratorstva, strojništva ... Podobno široko je zastavljen študij fotografije. Razstava nas popelje preko klasičnih fotografskih nalog studijske, reportažne, avtorske in oglaševalske fotografije do nalog, ki segajo na področje vizualnih komunikacij in gibljivih slik – animacije in filma.

vir: Kosovelov dom, Višja strokovna šola Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana
 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic