Razstava CONTROVERSIES

Torek, 27. april 2010
ENEWETAK ATOLL, 1958

ENEWETAK ATOLL, 1958

Na Dunaju si lahko do 20. junija v muzeju KUNST HAUS WIEN ogledate spektakularno novo razstavo CONTROVERSIES, ki prikazuje problematično zgodovino fotografije.
Na razstavi je približno 100 fotografij, vse pa so bile predmet spora - nekatere povezane z družbo in mediji, druge pa pravne narave. Med slikami, ki so na ogled, so dela številnih svetovno znanih fotografov, kot so Man Ray, Robert Capa, Lewis Carroll, Henri Cartier-Bresson, Oliviero Toscani, Robert Mapplethorpe in Todd Maisel.
Razstava CONTROVERSIES. THE LAW, ETHICS AND PHOTOGRAPHY se osredotoča na dela, ki so prestopila mejo, ali pa jo na novo definirala. Prikazani so čudoviti ampak pogosto problematični trenutki v zgodovini fotografije. Razstava razkriva, kako je fotografija izmikala in obšla meje tabujev, vse do današnjih dni.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic