Razstava CONTROVERSIES

Torek, 27. april 2010
ENEWETAK ATOLL, 1958

ENEWETAK ATOLL, 1958

Na Dunaju si lahko do 20. junija v muzeju KUNST HAUS WIEN ogledate spektakularno novo razstavo CONTROVERSIES, ki prikazuje problematično zgodovino fotografije.
Na razstavi je približno 100 fotografij, vse pa so bile predmet spora - nekatere povezane z družbo in mediji, druge pa pravne narave. Med slikami, ki so na ogled, so dela številnih svetovno znanih fotografov, kot so Man Ray, Robert Capa, Lewis Carroll, Henri Cartier-Bresson, Oliviero Toscani, Robert Mapplethorpe in Todd Maisel.
Razstava CONTROVERSIES. THE LAW, ETHICS AND PHOTOGRAPHY se osredotoča na dela, ki so prestopila mejo, ali pa jo na novo definirala. Prikazani so čudoviti ampak pogosto problematični trenutki v zgodovini fotografije. Razstava razkriva, kako je fotografija izmikala in obšla meje tabujev, vse do današnjih dni.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic