Razstava OBLIKA IN SLIKA

Nedelja, 30. maj 2010
OBLIKA IN SLIKA

OBLIKA IN SLIKA

Študenti fotografije in oblikovanja materialov Višje strokovne šole v Sežani bodo v torek, 1. junija na ogled postavli razstavo OBLIKA IN SLIKA. Otvoritev razstave, ki bo na ogled od 1. – 22. junija v Kosovelovem domu Sežana bodo pospremile besede ministra za šolstvo in šport, dr. Igorja Lukšiča, župana občine Sežana, g. Davorina Terčona,etnologa dr. Janeza Bogataja in umetnostniega zgodovinarja Jožeta Dolmarka. Vabljeni.


Višjo strokovno šolo je v študijskem letu 2008/2009 pričela obiskovati prva generacija študentov. Izbrali so med dvema programoma: Oblikovanjem materialov, ki ponuja oblikovanje kamna ali kovin in polimerov, in Fotografijo. Študij na višji šoli je naravnan k praktičnemu, kreativnemu delu in uporabi teoretičnega znanja pri reševanju konkretnih problemov. Študente usposablja za vse stopnje delovnega procesa in za reševanje različnih nalog s področja stroke. Pomemben del študija predstavlja praktično izobraževanje v podjetjih ali zavodih, tako da se študent že med študijem sreča z realnim delovnim okoljem in njegovimi izzivi. Več kot podatki o šoli povedo izdelki študentov, nastali v okviru formalnega dela študijskega procesa na šoli, med praktičnim izobraževanjem, v sklopu projektov ali poletnih študentskih delavnic. Razstava skuša osvetliti širino obeh študijskih programov, strokovnost, sistematičnost in obenem individualno noto, ki se prepletajo v različnih eksponatih. Oblikovanje materialov je tako predstavljeno skozi prostoročne, tehnične in računalniške risbe, računalniške modele in nenazadnje skozi izdelke, narejene ročno ali s pomočjo sodobne tehnologije. Predstavljena so dela, ki kažejo povezave s področji industrijskega in unikatnega oblikovanja, kiparstva, restavratorstva, strojništva...
Podobno široko je zastavljen študij fotografije. Razstava nas popelje preko klasičnih fotografskih nalog studijske, reportažne, avtorske in oglaševalske fotografije do nalog, ki segajo na področje vizualnih komunikacij in gibljivih slik – animacije in filma. Želimo si, da bi glas o nas segel preko meja Krasa, obenem pa se trudimo soustvarjati življenje te pokrajine in prispevati k razvoju okolja, v katerem imamo trdno oporo.

vir: Visokošolsko središče Sežana, Višja strokovna šola
 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic