Razstava Delo na kmetiji nekoč in danes

Ponedeljek, 18. oktober 2010
Tišina

Tišina

V četrtek, 21. oktobra 2010 bo neformalna skupina ''Objektiv'' na ogled postavila razstavo ''Delo na kmetiji nekoč in danes''. Na omenjeni razstavi razstavlja pet fotografinj in fotografov, ki skozi fotografijo predstavljajo življenje na zgornjesavinjskih kmetijah ter različne stare običaje. Fotografi Štefan Matjaž - Stepa, Andrej Veligošek, Helena Slapnik, Anja Cencelj in Gašper Krajnc so na različnih kmetijah v Zgornji Savinjski dolini, kjer delajo mladi kmetje, dokumentirali njihovo delo ter etnološke prireditve (stare kmečke običaje in delo na kmetiji nekoč in na sodobnih kmetijah danes). Skupina je je na svoj način lotila reševanja problema, značilnega za naše podeželje, to je odhajanja mladih s kmetij. Projekt je denarno podprla Evropska unija.

Razstava bo na ogled od 21.10.2010 do 4.11.2010 v Celjskem mladinskem Centru.

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic