Razstava Delo na kmetiji nekoč in danes

Ponedeljek, 18. oktober 2010
Tišina

Tišina

V četrtek, 21. oktobra 2010 bo neformalna skupina ''Objektiv'' na ogled postavila razstavo ''Delo na kmetiji nekoč in danes''. Na omenjeni razstavi razstavlja pet fotografinj in fotografov, ki skozi fotografijo predstavljajo življenje na zgornjesavinjskih kmetijah ter različne stare običaje. Fotografi Štefan Matjaž - Stepa, Andrej Veligošek, Helena Slapnik, Anja Cencelj in Gašper Krajnc so na različnih kmetijah v Zgornji Savinjski dolini, kjer delajo mladi kmetje, dokumentirali njihovo delo ter etnološke prireditve (stare kmečke običaje in delo na kmetiji nekoč in na sodobnih kmetijah danes). Skupina je je na svoj način lotila reševanja problema, značilnega za naše podeželje, to je odhajanja mladih s kmetij. Projekt je denarno podprla Evropska unija.

Razstava bo na ogled od 21.10.2010 do 4.11.2010 v Celjskem mladinskem Centru.

 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic