Razstava Street FOKUS

Petek, 8. julij 2011

Street FOKUS
Stari grad
TOREK, 19. julij ob 20. uri

 

Najboljše fotografije dijaškega fotografskega projekta Street Fokus bodo razstavili v galeriji Pelikanovega stolpa na celjskem Starem gradu v torek, 19. julija, ob 20. uri. To predstavlja začetek petdnevne delavnice Celje FOKUS 2011. Razstavljene fotografije dijakov slikajo kritičen pogled družbe urbanega okolja in ustvarjalnost na področju vizualizacije mladih v Celju. Nastale so v okviru dijaškega fotografskega projekta Street Fokus, ki ga pripravlja dijaška sekcija Kluba študentov občine Celje. S tem želijo spodbuditi mlade k kreativnemu ustvarjanju na področju vizualizacije in fotografije. Poleg razstave bo na ogled tudi projekcija fotografij lanskih udeležencev fotografske delavnice Celje FOKUS. Dijaki celjskih srednjih šol so že sredi junija v objektiv ujeli utrip mesta Celje, razstava bo na gradu odprta do 7. avgusta.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic