Razstava Street FOKUS

Petek, 8. julij 2011

Street FOKUS
Stari grad
TOREK, 19. julij ob 20. uri

 

Najboljše fotografije dijaškega fotografskega projekta Street Fokus bodo razstavili v galeriji Pelikanovega stolpa na celjskem Starem gradu v torek, 19. julija, ob 20. uri. To predstavlja začetek petdnevne delavnice Celje FOKUS 2011. Razstavljene fotografije dijakov slikajo kritičen pogled družbe urbanega okolja in ustvarjalnost na področju vizualizacije mladih v Celju. Nastale so v okviru dijaškega fotografskega projekta Street Fokus, ki ga pripravlja dijaška sekcija Kluba študentov občine Celje. S tem želijo spodbuditi mlade k kreativnemu ustvarjanju na področju vizualizacije in fotografije. Poleg razstave bo na ogled tudi projekcija fotografij lanskih udeležencev fotografske delavnice Celje FOKUS. Dijaki celjskih srednjih šol so že sredi junija v objektiv ujeli utrip mesta Celje, razstava bo na gradu odprta do 7. avgusta.

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic