Razstava Street FOKUS odprta!

Sreda, 14. julij 2010
Razstava STREET FOKUS

Razstava STREET FOKUS

V torek, 13. julija, se je v Celju začelo fotografsko dogajanje, ki poleg petdnevne fotografske delavnice CELJE FOKUS zajema tudi otvoritev fotografske razstave STREET FOKUS na celjskem Starem gradu. Razstava je sestavljena iz 25 najboljših fotografij dijakov celjskih srednjih šol, ki so v mesecu maju sodelovali v tekmovanju STREET FOKUS. Tekmovanja se je udeležilo kar 40 dijakov iz 6 celjskih srednjih šol, ki so s fotoaparati za enkratno uporabo beležili utrip mestnih ulicah Celja.

Mentorji fotografske delavnice CELJE FOKUS so med vsemi posnetimi fotografijami izbrali 3 najboljše fotografske izdelke. Na otvoritvi razstave je bila tudi poslanka državnega zbora Andrejo Rihter, ki je razstavo odprla in zmagovalcem tekmovanja STREET FOKUS podelila nagrade.

Avtorji treh najboljših fotografij:
1. nagrada: Blaž Senica
2. nagrada: Tanja Kolar
3. nagrada: Simon Javornik

Razstava STREET FOKUS bo na ogled v Galeriji Pelikanovega stolpa na celjskem Starem gradu do 1. avgusta 2010.

Vabljeni na ogled fotografskega potovanja dijakov celjskih srednjih šol!

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic