Razstava V ogledalu časa

Torek, 7. junij 2011
V ogledalu časa

V ogledalu časa

V OGLEDALU ČASA

Od četrtka, 26.5.2011 do sobote, 25.6.2011
,
v Ruskem centru znanosti in kulture, Ciril Metodov trg 1, Ljubljana
 

Mednarodna razstava V ogledalu časa, Narodnosti v Rusiji skozi oči fotografov na prehodu iz XIX. v XX. stoletja (iz zbirke sanktpeterburške Kustkamere) preko edinstvenih fotografij pripoveduje o največjem bogastvu Rusije - njenih ljudeh.
Razstava, ki jo hranijo v sanktpeterburški Kunstameri, je posvečena narodnostim Rusije in sodi med svetovno najbolj pomembne zbirke fotografskega materiala. Pomemben del zbirke predstavljajo fotografije iz sredine 19. stoletja, ki so delo priznanih znanstvenikov in fotografov.
Razstava je organizirana v sodelovanju s Svetovnim družbenim forumom Dialog civilizacij, Veleposlaništvom Ruske federacije v Sloveniji, Zvezno agencijo za povezavo neodvisnih držav in rojakov v tujini ter za mednarodno humanitarno sodelovanje (Rossotrudničestvo) in Etnografskim muzejem Petra Velikega (Kunstkamera) Ruske akademije znanosti.

Vir: Ruski center znanosti in kulture
 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic