Razstava V ogledalu časa

Torek, 7. junij 2011
V ogledalu časa

V ogledalu časa

V OGLEDALU ČASA

Od četrtka, 26.5.2011 do sobote, 25.6.2011
,
v Ruskem centru znanosti in kulture, Ciril Metodov trg 1, Ljubljana
 

Mednarodna razstava V ogledalu časa, Narodnosti v Rusiji skozi oči fotografov na prehodu iz XIX. v XX. stoletja (iz zbirke sanktpeterburške Kustkamere) preko edinstvenih fotografij pripoveduje o največjem bogastvu Rusije - njenih ljudeh.
Razstava, ki jo hranijo v sanktpeterburški Kunstameri, je posvečena narodnostim Rusije in sodi med svetovno najbolj pomembne zbirke fotografskega materiala. Pomemben del zbirke predstavljajo fotografije iz sredine 19. stoletja, ki so delo priznanih znanstvenikov in fotografov.
Razstava je organizirana v sodelovanju s Svetovnim družbenim forumom Dialog civilizacij, Veleposlaništvom Ruske federacije v Sloveniji, Zvezno agencijo za povezavo neodvisnih držav in rojakov v tujini ter za mednarodno humanitarno sodelovanje (Rossotrudničestvo) in Etnografskim muzejem Petra Velikega (Kunstkamera) Ruske akademije znanosti.

Vir: Ruski center znanosti in kulture
 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic