Roberto Kusterle

Sreda, 9. januar 2013

Roberto Kusterle
6. december 2012 - 11. januar 2013

Galerija Photon
Trg prekomorskih brigad 1
1107 Ljubljana

Odprto: ponedeljek - petek med 12h - 18h
Ob vikendih in praznikih zaprto!

 

Roberto Kusterle je slovensko-italijanski umetnik, ki se je do polovice 80-ih ukvarjal s slikarstvom in instalacijami, nato pa se je začel zmeraj bolj posvečati fotografiji. Kusterle tudi v fotografiji ohranja neke vrste pitoreskni slog, ki pa zmeraj vsebuje elemente nenavadnega, bizarnega, nadrealističnega. Njegova fotografija ne dokumentira, ampak je popolna invencija; predmeti, ljudje in svetovi na Kusterletovih slikah prihajajo iz njegove domišljije in ne iz realnosti, ki običajno služi kot osnova fotografiji. Kusterle se poslužuje instalacijsko – scenografskih postopkov za kreiranje lastne realnosti, ki jo potem kadrira v želene posnetke, te pa na to še nadalje obdeluje v temnici ali v končni fazi povečave. Mizanscene ustvarja tako v studiu kot zunaj, kjer najprej razišče in določi lokacije za snemanje. Njegove fotografije so objavljene v več kot dvajsetih publikacijah, od tega šestih samostojnih monografijah. Ob razstavi v Photonu je izšla naslednja samostojna publikacija, ki smo jo izdali v sodelovanju z italijanskim založnikom.
(D.S.)

vir: Galerija Photon

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic