Roberto Kusterle

Sreda, 9. januar 2013

Roberto Kusterle
6. december 2012 - 11. januar 2013

Galerija Photon
Trg prekomorskih brigad 1
1107 Ljubljana

Odprto: ponedeljek - petek med 12h - 18h
Ob vikendih in praznikih zaprto!

 

Roberto Kusterle je slovensko-italijanski umetnik, ki se je do polovice 80-ih ukvarjal s slikarstvom in instalacijami, nato pa se je začel zmeraj bolj posvečati fotografiji. Kusterle tudi v fotografiji ohranja neke vrste pitoreskni slog, ki pa zmeraj vsebuje elemente nenavadnega, bizarnega, nadrealističnega. Njegova fotografija ne dokumentira, ampak je popolna invencija; predmeti, ljudje in svetovi na Kusterletovih slikah prihajajo iz njegove domišljije in ne iz realnosti, ki običajno služi kot osnova fotografiji. Kusterle se poslužuje instalacijsko – scenografskih postopkov za kreiranje lastne realnosti, ki jo potem kadrira v želene posnetke, te pa na to še nadalje obdeluje v temnici ali v končni fazi povečave. Mizanscene ustvarja tako v studiu kot zunaj, kjer najprej razišče in določi lokacije za snemanje. Njegove fotografije so objavljene v več kot dvajsetih publikacijah, od tega šestih samostojnih monografijah. Ob razstavi v Photonu je izšla naslednja samostojna publikacija, ki smo jo izdali v sodelovanju z italijanskim založnikom.
(D.S.)

vir: Galerija Photon

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic